Posted on

Saules Paneļi: 4 iemesli ilgtspējīgai Ražošanai Bez Zaudējumiem.

Saules Paneļi: 4 iemesli ilgtspējīgai Ražošanai Bez Zaudējumiem.

Zaļā Enerģija

Saules paneļi: ilgtspējīga ražošana bez liekiem enerģijas zaudējumiem 

 

Enerģijas zudumi ir neizbēgama jebkuras enerģijas ražošanas un pārveidošanas procesa sastāvdaļa. Tomēr, salīdzinot ilgtspējīgus enerģijas ieguves veidus, piemēram, saules enerģiju, ar tradicionālajiem, atklājas ievērojamas priekšrocības enerģijas izmantojamības ziņā. Hidroelektrostacijas, termoelektrostacijas, kodolreaktori un citas lielās elektrības ražotnes atrodas vidēji tālu vai tālu no populācijas centriem, kas norāda uz noteiktiem elektroenerģijas zaudējumiem (elektrības pretestība). Elektroenerģijas zaudējumi starp ražotni un patērētāju var sasniegt 8% – 15%.

Tradicionālie enerģijas ieguves veidi:

Hidroelektrostacijas: Lai gan HESus uzskata par salīdzinoši tīru enerģijas avotu, enerģijas zudumi rodas ūdens transportēšanas procesā uz turbīnām, kā arī elektroenerģijas pārveidošanas un pārvaides laikā. Zudumi var sasniegt 5-10%.

Termoelektrostacijas: Šīs stacijas, kas darbojas ar fosilo kurināmo, rada ievērojamus enerģijas zudumus degšanas procesā, kā arī dūmgāzu izvadīšanā. Kopējie zudumi var sasniegt it 60-70%.

Kodolreaktori: Kodolenerģijas ražošanā zudumi rodas gan reaktora darbības laikā, gan radioaktīvo atkritumu apstrādes un uzglabāšanas procesā. Kopējie zudumi var sasniegt 10-20%.

Saules paneļi savukārt pārveido saules gaismu tieši lietojamajā elektroenerģijā, tādējādi samazinot enerģijas zudumus, kas saistīti ar transportēšanu un pārveidošanu. Zudumi rodas galvenokārt pašos paneļos un elektroenerģijas pārvaides sistēmā. Kopējie zudumi saules enerģijas ražošanā un patēriņā var sasniegt 5-10%.

Pie tā, saules paneļu uzstādīšana uz tieši uz ēkām mājsaimniecībās ļauj patērēt enerģiju tieši ražošanas vietā, mazinot zudumus tīklā. Vietējā enerģijas ražošana palīdz līdzsvarot slodzi elektrotīklā, noņemot vajadzību pēc tālākas enerģijas pārraides un turklāt arī zudumus.

Tāpēc var izsecināt, ka saules paneļi ir arī daudz jēgpilnāki enerģijas ražošanai.

Vai Jums paliek jautājumi vai neskaidrības? 

Sazinieties ar SunGo.LV jau šodien, lai uzzinātu vairāk par to, kā Jūs varat uzlabot Jūsu saules paneļu sistēmas energoefektivitāti un iegūtu bezmaksas konsultāciju!

 

Noderīgās saites:

  1. Fosilo kurināmo elektrostāciju ražotās enerģijas zaudējumu īpatsvari 

Dalies ar:

Nesenākās publikācijas

Sazināties Ar Mums

Atstājiet pieteikumu un mūsu klientu apkalpošanas speciālists ar Jums sazināsies!