Zemes vai jumta sistēma: 10 svarīgi apsvērumi

Saules paneļi,Zaļā Enerģija

Zemes vai jumta sistēma: 10 svarīgi apsvērumi

Ja plānojat uzstādīt saules paneļu sistēmu savā mājoklī vai uzņēmumā, viens no galvenajiem jautājumiem ir izvēlēties starp zemes vai jumta sistēmu. Lai gan abām opcijām ir savi plusi un mīnusi, ir svarīgi izprast galvenos faktorus, kas ietekmē šo izvēli. Šajā rakstā apskatīsim 10 būtiskākās lietas, kas jāņem vērā, izvēloties starp zemes un jumta saules paneļu sistēmām.

1. Vietas pieejamība

Izvēloties starp zemes un jumta sistēmu, pirmkārt un galvenokārt jāņem vērā pieejamās vietas izmērs. Jumta sistēmas prasa pietiekami lielu un strukturāli drošu jumtu, savukārt zemes sistēmas var uzstādīt uz jebkuras atklātas teritorijas.

2. Saules paneļu orientācija

Optimālai enerģijas ražošanai saules paneļiem jābūt vērstiem dienvidu virzienā. Zemes sistēmās paneļu orientāciju ir vieglāk kontrolēt, savukārt jumta sistēmām jāpielāgojas esošajai jumta slīpumam un orientācijai.

3. Ēnas ietekme

Jumta sistēmas bieži ietekmē ēnas no apkārtējiem kokiem vai citām ēkām, kas var samazināt to efektivitāti. Zemes sistēmas parasti var novietot tā, lai minimizētu ēnu ietekmi.

4. Instalācijas izmaksas

Zemes sistēmu instalācija var būt dārgāka, jo tās prasa vairāk materiālu un darbu, tostarp zemes sagatavošanu. Jumta sistēmas parasti ir lētākas, jo izmanto esošo jumta konstrukciju.

5. Uzturēšanas pieejamība

Zemes sistēmas ir vieglāk pieejamas uzturēšanai, jo tās atrodas zemē. Jumta sistēmas var prasīt papildu drošības pasākumus, lai nodrošinātu darbinieku drošību uzturēšanas laikā.

6. Aizsardzība pret laikapstākļiem

Jumta saules paneļi var aizsargāt jumtu no dažādiem laikapstākļiem, piemēram, no lietus vai sniega, bet tie ir jutīgāki pret vēja radītiem bojājumiem. Zemes paneļi ir jutīgāki pret applūšanu, bet tos var efektīvāk aizsargāt no vēja.

7. Enerģijas ražošanas efektivitāte

Sakarā ar iespēju precīzi orientēt paneļus, zemes sistēmas bieži nodrošina augstāku enerģijas ražošanas efektivitāti. Jumta sistēmām šī efektivitāte var būt ierobežota, ja paneļu orientācija nav ideāla.

Vai paliek neatbildēti jautājumi?

 

SunGo.LV komanda pārzin saules sistēmu īpatnības līdz sīkumiem.

Sazinieties ar mums, lai saņemtu personalizētu konsultāciju par Jūsu pelnīšanas iespējām!

Dalies ar:

LV
Call Now Button
0