Svarīgākie apsvērumi, izvēloties gaisa kondicionieri

Gaisa Kondicionieri,Siltumsūkņi,Zaļā Enerģija

Izvēloties gaisa kondicionieri, ir svarīgi ņemt vērā vairākus aspektus, lai iegādātā ierīce pilnībā atbilstu jūsu vajadzībām un nodrošinātu optimālu komfortu un energoefektivitāti. Dažādiem lietotājiem var būt dažādas prasības attiecībā uz dzesēšanu vai pat sildīšanu, tādēļ rūpīga izvērtēšana palīdzēs iegūt labāko risinājumu.

1. Lietošanas mērķis un nepieciešamība

irmais un būtiskākais apsvērums, izvēloties kondicionieri, ir izprast, kādām vajadzībām tas tiks izmantots. Parasti šāda veida iekārtas tiek iegādātas, lai atdzesētu telpu, taču arvien vairāk cilvēku izmanto tās arī apkurei aukstajā sezonā. Ja plānojat kondicionieri izmantot ne tikai vasarā, bet arī ziemā, piemēram, temperatūrās, kas zemākas par -15°C, būtu vērts apsvērt gaiss-gaiss siltumsūkni. Tas darbojas līdz pat -30°C temperatūrā un nodrošina sildīšanu ar daudz zemāku elektroenerģijas patēriņu nekā parastie kondicionieri.

Ja ierīce būs nepieciešama īpašām telpām, piemēram, serveru istabām, kur nepieciešama nemainīgi zema temperatūra, noteikti konsultējieties ar piegādātāju par īpaši pielāgotām iekārtām.

2. Energoefektivitāte

Izvēloties gaisa kondicionieri, būtiska nozīme ir arī tā energoefektivitātei. Iekārtas efektivitāti dzesēšanas režīmā raksturo EER vai SEER koeficients, bet sildīšanas režīmā – COP vai SCOP koeficients. Šie rādītāji tiek pārvērsti energoefektivitātes marķējumā, kas variē no F līdz A+++. Ja kondicionieri izmantosiet neregulāri, piemēram, tikai brīvdienās, iespējams, nav nepieciešams izvēlēties visaugstākās energoefektivitātes modeli. Tomēr, ja lietošana būs aktīva, īpaši ilgākā laika periodā, ieguldījums energoefektīvākā ierīcē var atmaksāties. Piemēram, A+++ klases ierīce ar jaudu apmēram 2-2,5 kW gadā patērēs par 10 EUR mazāk elektrības nekā A++ klase, bet lielāka jaudas un efektivitātes atšķirība var būtiski ietekmēt patēriņu, ietaupot pat vairākus simtus eiro gada laikā.

3. Ražotājs un ilgtermiņa uzticamība ekspluatācija

Ražotājam ir svarīga loma, izvēloties kondicionieri. Lai gan tirgū ir daudz zīmolu, tikai daži no tiem ražo iekārtas savās rūpnīcās un veic izpētes darbus, lai ieviestu jaunākās tehnoloģijas. Daudzi zīmoli ražošanas procesus uztic Ķīnas rūpnīcām un vienkārši uzliek savu zīmolu uz gatavajām iekārtām. Tas pats par sevi nav slikti, taču ir būtiski saprast, vai ražotājs varēs nodrošināt rezerves daļas pēc 5 vai 10 gadiem, ja iekārta salūzīs. Tādēļ ir vērts konsultēties ar izplatītāju, lai noskaidrotu, cik uzticama un ilgtermiņa ir izvēlētā iekārta.

4. Troksnis

Troksnis, ko rada kondicionieris, ir būtisks apsvērums, īpaši, ja ierīce būs novietota guļamistabā vai citās klusās telpās. Šajā gadījumā ir ieteicams izvēlēties premium klases iekārtu, kas darbojas ļoti klusi. Ja kondicionieris atradīsies birojā vai ražošanas telpās, skaņas līmenis, iespējams, nebūs tik kritisks, jo citi apkārtējie trokšņi būs ievērojami skaļāki nekā paša kondicioniera radītais troksnis.

5.Garantija un papildu funkcijas

Izvēloties kondicionieri, pievērsiet uzmanību garantijas termiņam. Standarta garantija bieži vien ir 1–2 gadi, taču daži ražotāji piedāvā 3 vai pat 5 gadu garantiju, kas var būt nozīmīgs faktors ilgtermiņa lietošanai.

Daži kondicionieri piedāvā arī papildu funkcijas, piemēram, vadību caur telefonu, īpašus gaisa filtrus, UV gaismas dezinfekcijai vai gaisa sausināšanas funkcijas. Tāpat ir modeļi ar cilvēka sensoru, kas pielāgo darbību atkarībā no tā, vai telpā kāds atrodas. Šīs funkcijas var ievērojami uzlabot lietošanas pieredzi, ja tās atbilst jūsu vajadzībām.

Izvēloties gaisa kondicionieri, apsveriet visus šos faktorus, lai atrastu ierīci, kas nodrošinās optimālu komfortu, energoefektivitāti un ilgmūžību. Ļaujiet SunGo.LV parūpēties par Jums un nodrošināt Jūsu māju ar tai piemērtoto risinājumu. Sazinieties ar mums, lai saņemtu pašu izdevīgāku piedāvājumu. 

Dalies ar:

Pēdējie posti

Sazināties Ar Mums

Atstājiet pieteikumu un mūsu klientu apkalpošanas speciālists ar Jums sazināsies!

LV
Call Now Button
0